Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Nutrició femenina

TarongesLes dones passem per diferents etapes de la vida, i estem en consonància amb el nostre sistema hormonal. Factors de tipus ambiental i social, com les emocions o l'estrès tenen una repercussió directe als nostres sistemes nerviós i endocrí. I aquí també n'és cabdal el fet de tenir una bona alimentació.

Durant l'etapa fèrtil el cicle menstrual fa oscil·lar el sistema hormonal, essent idoni conciliar l'alimentació segons la fase en la que ens trobem.

Tenir cura de la nostra alimentació també ens pot millorar la fertilitat assegurant l'aportació d'aquells nutrients essencials per al bon funcionament del nostre organisme (vitamina B12, àcid fòlic, vitamina D, omega 3 o ferro entre altres). Així doncs, un bon estat nutricional de la futura mare tindrà també un impacte en el desenvolupament i evolució de l'embaràs.

Quan tenim la regla sovint normalitzem el dolor, notem canvis emocionals, tenim ansietat o desig de menjar un tipus d'aliment. Som un conjunt, tot està en consonància i l'alimentació també és un dels factors clau per a trobar l'equilibri en aquesta etapa.

I després, a la perimenopausa i menopausa els canvis hormonals també ens portaran a la necessitat de seguir cuidant-nos ja que tenim més predisposició a patir molèsties i malalties greus (malalties cardiovasculars, osteoporosi, estat depressiu, canvis en la composició corporal, entre altres). Aquí també serà important cuidar la nostra alimentació, d'una forma personalitzada, tant per tenir un bon estat físic com anímic.